Куче нахапа 4-годишно момиченце в София. То е с множество рани по главата. Питбулът бил оставен без надзор. А собствениците му поискаха от майката на детето да оттегли жалбата си, информира NOVA.

Детето играел с връстници пред блока в столичния квартал „Триъгълника”. Внезапно питбул напада 4-годишната Дарина.

 „Питбулът е бил без намордник и без каишка”, разказва майката на пострадалото дете Габриела Кирова.

Куче нахапа певицата Йона Захариева - Йоко (ВИДЕО)

С множество рани по главата момиченцето е откарано в „Пирогов”. „Наложи се операция на главата, оказа с,е че раната не е една - четири са. Впоследствие се оказа, че има и две фрактури на черепа”, заяви майката.  

След осем дни в болница - сега Дарина се възстановява.  С нея ще работи психолог.

„Аз самата вчера видях всичките й белези и дълго през нощта не можах да заспя. Искам да ви кажа, че и детето е в шок. Белезите започват от едното ухо и завършват до другото ухо”, твърди Габриела.

Подобни инциденти са чести, защото стопаните на питбули пренебрегват възпитанието им, убеден е експертът по хуманно отношение към животните - Явор Гечев: „Те имат голямо нещастие да попадат много често на неправилните хора, хора които си взимат кучета за да респектират, за престиж, понеже е модерно, а не от любов към породата или от любов към животното”.

Питбул нахапа малко куче пред блок в столицата (ВИДЕО)

Майката на Дарина - Габриела Кирова подава жалба в полицията. Моли се подобни инциденти вече да няма. „Не искам някое детенце да изпитва такова нещо и никоя майка да стои пред операционна и да чака детето й да излезе и никой нищо да не й казва, защото никой нищо не знае”.  

Междувременно собственичката на кучето се свързала с нея. „Тя ми предложи в жалбата да не пиша на кого е кучето - да напиша, че не знам на кого е кучето”. От СДВР коментираха за NOVA, че собственичката е установена и разпитана. Сега се чака материалите да бъдат предадени на прокуратурата.
NOVA