/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 20 юли, петък
През нощта вятърът постепенно ще отслабне. Облачността над по-голямата част от страната ще намалее до ясно време.
 
В петък ще бъде предимно слънчево, но през деня ще има временни увеличения на облачността и отново, главно в следобедните часове, ще има валежи и гръмотевици - в Централна и Източна България, както и в планините на Западна.
 

ThinkStock/Getty Images


Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури в страната ще са между 26 и 31 градуса, за София - около 26 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи без съществена промяна.
 
В планината през лятото? Ето няколко съвета от спасител

По планините ще има временни увеличения на облачността, по-значителни - в следобедните часове. На много места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 20 градуса, на 2000 м - около 13 градуса.
 

ThinkStock/Getty Images


Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, през деня - с временни увеличения на облачността, и в следобедните часове на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 28-31 градуса. Температурата на морската вода е 23-26 градуса, вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
Времето тази седмица носи „септемврийски“ изненади

През почивните дни ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни над Източна България, в следобедните часове - и над планините и планинските райони. Само на отделни места ще превали краткотрайно, възможно е и да прегърми. Северозападният вятър временно ще отслабне. Температурите ще се повишат и в неделя максималните ще бъдат между 30 и 35 градуса.
 

ThinkStock/Getty Images


Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg