Ще се види кой има кураж да вземе управлението в този труден момент. Ние казваме: „Имаме го”. Това каза в „Интервюто в Новините на NOVA” съпредседателят на „Продължаваме Промяната”, след като партията обяви, че заедно с „Демократична България” ще опитат да съставят кабинет на малцинството, ако първият мандат не бъде реализиран от ГЕРБ-СДС.

„Ако те не могат да поемат лидерството, не могат да покажат, че имат ясен план, не могат да покажат ясна възможност на формират коалиция, ние ще обявим, че имаме план. Този план ще го обявим заедно с „Демократична България”. Той ще покаже на българския народ, че има едни политици, които са готови да поемат отговорността за тежката зима, готови са да поемат дори риска да управляват в правителство на малцинство”, допълни Петков.

ПП и ДБ са готови за правителство на малцинството

Той обаче подчерта, че условието е да бъдат приети преди Коледа приоритетите на ПП в няколко сектора, сред които социална политика и съдебна реформа. 

По думите му не е проблем някои от законите да бъдат приети само на първо четене. Петков обясни: „Направили сме реалистична програма тези закони да бъдат приети”.
nova.bg