/ БГНЕС
Пенсионер размахва пистолет на оживено място в София и плаши с него полицаи и граждани.

Инцидентът е станал посред бял ден в столицата - около 12:30 в ж.к. „Надежда“. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност мъжа, извършил хулигански действия и заканил се с убийство с пистолет на трима души.

Пияни мъже нападнаха полицаи и вилняха в сграда на Районно управление в Стара Загора

Първо обвиняемият се заканил с убийство на друг човек, като насочил срещу него огнестрелно оръжие. Съсед, станал свидетел на случилото се, извикал полиция. Обвиняемият се заканил с убийство на пристигналите на място полицейски служители при изпълнение на служебните им задължения, като насочил срещу тях пистолета и им казал: „Ще ви застрелям, ще ви убия“.

В хода на разследването е назначена психиатрична експертиза, която следва да установи какво е психическото състояние на обвиняемия.

Оказало се, че той има надлежно разрешително за три огнестрелни оръжия. Пистолетът, с който е извършил инкриминираните деяния, е иззет при задържането му. При претърсвания от дома му е иззет още един боен пистолет. Третото огнестрелно оръжие не е открито и е обявено за издирване в бюлетина на Шенгенска информационна система.

Арестуваха мъжа, опрял пистолет в главата на свой съсед

Обвиняемият е задържан до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.