Делян Пеевски
Делян Пеевски / ДПС
Председателят на ПГ на ДПС препоръча на премиера да излезе другия път срещу протестиращите футболни фенове в София. "Това беше като гангстерска битка, какво очаквате да направят тези момчета", заяви Делян Пеевски пред журналисти.

"Изненадвам се от коментарите на Денков как обсъждаме с министъра. Всички шефове на парламентарни групи говориме с всички министри", посочи той.

Той изрази пълна подкрепа към действията на полицията.

Премиерът Денков готов да подаде оставка, ако вътрешният министър не осъди полицейското насилие

По думите му Стоянов е бил споделил, че има опит за влияние за назначаване на полицейски шефове преди изборите.

"Единственото аз казах, че не трябва да се допуска. Никой от нас няма право да назначава от МВР", посочи той, но не каза от кого.

ДПС няма да подкрепи парламентарна комисия за разследване на полицейско насилие на футболните фенове, стана ясно от изказването му.

"Много е лесно да се коментира. Нека премиерът и министрите да излязат от уютните кабинети, да слязат на улиците и тогава да коментират", посочи Пеевски. По думите му министъра "не може да излиза с никаква позиция", тъй като има вътрешни проверки на инспектората към МВР, които трябва да установят дали има нарушения или не.

По темата с бюджета, председателят на ПГ на ДПС посочи, че продължават разговори с финансовия министър и заяви, че "в него има много разум", като изрази оптимизъм, че ще постигнат съгласие.