Премиерът Николай Денков поиска анкетна парламентарна комисия, която да разследва случаите на полицейско насилие на протеста на футболните запалянковци.

Към момента все още няма решение за поисканата от ПП-ДБ оставка на Калин Стоянов като вътрешен министър, стана ясно от думите на министър-председателят.

Борисов: Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и премиерът Денков

"Много от полицаите бяха пример как се охранява подобно събитие. Но, тези, които използваха палките и биеха паднали хора, хора, които нямаха общо с протестите - те петнят полицията и нямат място в нея. Не съм чул от министъра на вътрешните работи категорично осъждане от това, което видяхме от полицаите като злоупотреба със сила. Без съмнение имаше провокации от страна на протестиращите, но искам Калин Стоянов да излезе и да каже, че това повече не може да се търпи", заяви Денков. И добави: "Искам и министъра, и политиците, които го защитават да кажат дали защитават това поведение."

"Ако има действия и тези полицаи си тръгнат, аз нямам да имам проблем с министъра. Ще имам проблем, ако той продължи да замазва ситуацията", категоричен беше министър-председателят.

И заяви, че не иска да е премиер на "правителство, което бие хората по улиците. "Ако министърът не припознае това като насилие, което заслужава тежка санкция, аз ще си подам оставката. Това е абсолютно непримеливо", заяви Николай Денков. По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че ако има оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, то "трябва да си отиде и премиерът акад. Николай Денков".

"Не мога да бъда премиер в правителство, което бие хората по улиците както се случваше преди", заяви Денков.

Калин Стоянов: Кирил Петков два дни ме моли да стана министър, сега ми иска оставката

Всички разговори между вътрешния министър и Кирил Петков са били само с настояване да не се допуска изборна търговия, категоричен беше Николай Денков във връзка с твърденията на Калин Стоянов, че му е бил оказан натиск от съпредседателя на ПП. "Не е имало разговори от типа, че някой партия трябва да бъде печеливша или друга да бъде губеща. Запознат съм с тези разговори", добави той.