Делян Пеевски
Делян Пеевски / БТА
С промените в Конституцията този срамен епизод от историята приключва, заявява Пеевски
Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски влезе в задочен спор с президента Румен Радев, като според него държавният глава се опитва да обърка евроатлантическата посока на страната.

С интерес наблюдавам нервното поведение на президента Радев, който за втори път в продължение на няколко дни се опитва да обърка евроатлантическата посока на България, като поставя под съмнение легитимността на Народното събрание. Добре би било Президентът отново да си прочете правомощията и да се придържа към тях. Това заявява в своя позиция председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, разпространена от пресцентъра на ДПС.
 
"Неслучайно Конституцията е предвидила точно това разделение на властите и институциите, като защита на независимостта на парламента и държавността от подобно въздействие", заявява той.
 
"Нещата, всъщност, са прости - на Президента не му харесва, че България повече няма да тъне в безвремието на неговите служебни правителства, довели до геополитически колебания и икономическа и социална нестабилност", коментира депутатът и добавя, че "с промените в Конституцията, за които народните представители показаха политическа воля  и съгласие,  този срамен епизод от политическата ни история приключва и никога няма да може да се повтори".
 
"Необходимостта за съществуването на този парламент и това правителство е продиктувана точно от отговорността България да стои стабилно на евроатлантическия си път и това е гаранцията, че никога няма да потегли на Изток, към Москва. България днес има нужда от политическа стабилност, с ясна евроатлантическа принадлежност и управление, в полза на хората", завършва позицията си Пеевски.