Патриотизмът на ГЕРБ свърша там, където замирише на пари, смята НДСВ
Патриотизмът на ГЕРБ свърша там, където замирише на пари, смята НДСВ / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Патриотизмът на ГЕРБ свърша там, където замирише на пари, смята НДСВ
58226
Патриотизмът на ГЕРБ свърша там, където замирише на пари, смята НДСВ
  • Патриотизмът на ГЕРБ свърша там, където замирише на пари, смята НДСВ

Около 25 000 души са се включили в подписката на НДСВ за детски добавки за всяко дете независимо от доходите на родителите, обяви председателят на партията Христина Христова. Тя заяви още, че управляващите са получили три звучни еврошамара само за ден - информацията за писмото на еврокомисаря по цифровите технологии Нели Крус за свободата на медиите, заплахата от Брюксел за извънреден доклад на Европейската комисия по повод избори на членове на Конституционния съд и отвореното писмо на германския посланик срещу манипулиране на интервюто му в централен политически всекидневник.

Според Христина Христова демографският проблем е един от най-големите за страната ни и цел на НДСВ е да се бори с него, като подписката им за добавките е един от начините: „Детските добавки не трябва да са социална помощ. Не трябва да насърчаваме само най-бедните майки. Всички родители в България и всички деца трябва да са равни пред държавата и заслужават внимание".

Евродепутатът от НДСВ Станимир Илчев обясни, че партията иска да задържи вниманието на обществото за случая с генерал Делов в Кърджали, защото според тях тя не бива да бъде подценявана: „При положение, че генерал Делов заедно с другите генерали и герои на Балканската война бъде обявен за носител на Орден „Стара Планина", това не поставя ли хората, които са автори на обструкцията в Кърджали в светлината на един мек сепаратизъм? Да се опонира на официализирания статут на национален сепариране".

От НДСВ обясниха, че напрежението се насажда от управляващите и патриотизмът на ГЕРБ свърша там, където замирише на пари.