Патриотичният фронт готов да опита да прави кабинет
Патриотичният фронт готов да опита да прави кабинет / БГНЕС
Патриотичният фронт готов да опита да прави кабинет
91316
Патриотичният фронт готов да опита да прави кабинет
  • Патриотичният фронт готов да опита да прави кабинет

Парламентарната група на Патриотичния фронт е готова да състави правителство. Това съобщиха след политически консултации при президента Росен Плевнелиев съпредседателите на фронта Валери Симеонов и Красимир Каракачанов. Те обясниха, че ако им бъде връчен мандат за съставяне на правителство, ще предложат експертен кабинет.

ГЕРБ няма да подкрепи правителство на Патриотичния фронт

"До тази криза се  стигна в резултат на безотговорното поведение на министър-председателя, който демонстрира "Наполеонов комплекс", който постави цялата държава пред изпитание в момент, когато имаме стабилност", заяви Симоенов.

Патриотичният фронт готов да опита да прави кабинет
netinfo

"Поддържаме две години стабилност. Имаме парламентарно мнозинство особено в новия формат на коалиция Обединени патриоти, която има 33 народни представители в парламента и обща подкрепа за правителството от минимум 130 души, така че няма никаква криза в момента и кризата е изкуствено създадена. Но за съжаление поради желанието за пълна еднолична власт от страна на Борисов в момента се стигна до кризата", заяви Симеонов.

Борисов: Като дойде време за управление, всички бягат като дявол от тамян

"Президентът може би е единственият отговорен политик към момента, от всички които са влизали в медиен оборот във връзка с консултации и т.н., който не желае криза, не желае нови избори, не желае служебни правителства и хвърляне на страната в безвремие, което ще бъде между шест месеца и година", заяви Симеонов.

"Ние сме готови да приемем мандат в случай, че той бъде възложен на нас като трета политическа сила. Ако намерим необходимото съгласие в парламента", заяви Красимир Каракачанов след консултацията с президента Росен Плевнелиев.

Вторият вариант, който предлагат от "Патриотичния фронт" е настоящето правителство да остане да управлява, но без премиер Бойко Борисов като според тях има необходимото мнозинство в 43-я парламент и той не е изчерпан, а голяма част от министрите си вършат добре работата.

Реформаторите на консултации с президента, Радан Кънев на отделна среща

В началото на срещата президентът Плевнелиев заяви отново, че като държавен глава полага всички усилия политическата криза, започнала с приетата оставка на правителството на Бойко Борисов, да не прерасне в парламентарна.

"За мен е важно да посочим проблема, но и да положим всички усилия да не се стигне до разпускане на парламента", каза Плевнелиев. Той заяви още, че е притеснен от всичко, което е чул в консултациите досега.

От Патриотичния фронт обещаха, че ще запазят мълчание до края на седмицата и ще изчакат раздаването на мандатите от президента Росен Плевнелиев.

Патриотичният фронт готов да опита да прави кабинет
netinfo