Партията на СКАТ и ГОРД се сливат
Партията на СКАТ и ГОРД се сливат / снимка: Sofia Photo Agency, архив

"Национален фронт за спасение на България" (НФСБ), по-известна като партията на телевизия "Скат", и "Гражданско обединение за реална демокрация" (ГОРД) на Слави Бинев се сливат в обща партия, която ще следва политическата програма на НФСБ.

Това съобщиха от ГОРД.

Сливането ще бъде обявено официално на пресконференция на 12 август.

На събитието се очаква да присъстват Валери Симеонов (съпредседател на НФСБ), Данчо Хаджиев (съпредседател на НФСБ) и Слави Бинев (председател на ГОРД, член на ЕП и зам.-председател на групата "Европа на Свободата и демокрацията").

На събитието представителите на двете организации ще обявят мотивите за това обединение, както и планираните съвместни действия.

"НФСБ се превръща в обединител на всички патриотични и последователни в своето поведение организации, като целта е тази по-мащабна структура да работи в защита на интересите на България и да може да защити българите от политическия монопол и политическото статукво", се казва в прессъобщението, разпространено от двете партии.

На предсрочните парламентарни избори през май НФСБ събра 131 хиляди гласа и не им достигнаха около 6000, за да влязат в Парламента, припомня Vesti.bg.

ГОРД пък събра малко над 16 хиляди гласа.