Партиите в управлението изразиха съпричастност към Израел и остро разкритикуваха случващото се. 

"От вчера Мария Габриел единствена, с бързи реакции и със щаба, реагира. Случващото се в Израел е опасно и чудовищно, това е дори по-опасно от руско-украинската война. Този конфликт ще взриви света, и ще промени хода на много, много неща в света! Това е най-чувствителната тема в света. България е водила балансирана политика, сега с тези нападения и атаки, два свята се сблъскват. Мария Габриел реагира много бързо, натовариха българите на самолет, втори курс ако трябва ще се направи, за да помогнем други държави", заръча лидерът на ГЕРБ, цитиран от БГНЕС. 

Той подчерта, че Габриел се е справила блестящо, и ако трябва да говоря като Кирил Петков, трябва да говоря само за нея.

Боевете в Израел продължават, броят на убитите в страната са най-малко 313

"Да похваля и Гвоздейков, който отиде със самолета в Израел. Колкото и да не се харесваме, работим заедно и гласуваме заедно. Затова призовавам колегите от ПП, независимо от предизборната кампания, че след няколко дни ще има час по математика, и който може да смята, да знае, че трябва да събере 121. И ако се мисли за някой, че е велик, а другите като пиленца вървят след него, няма да стане това", каза още Борисов.

От "Продължаваме промяната" изразиха пълна съпричастност към Израел "в този труден момент за държавата и нейните хора.'



"Най-искрени съболезнования за невинните жертви на това брутално насилие! Солидаризираме се с мерките, които взима израелското правителство в отговор на тази неоправдана атака. Надяваме се ескалацията на напрежението от Газа да спре", написа Кирил Петков във Фейсбук. 



"Призовавам българския премиер акад. Николай Денков и правителството да предприемат незабавно необходимите действия за прибирането невредими на българските граждани, блокирани на летището в Тел Авив, за които сигнализираха медиите", заяви депутатът от ДПС Делян Пеевски. 

"Тези хора са изправени пред ужаса на тероризма, изплашени и безпомощни, без подслон, храна и вода.

Основен и неотменим дълг на всеки представител на властта е да се погрижи за здравето, живота и безопасността на българските граждани в беда", пише още той. 



Лидерът на "Има такъв народ" също публикува пост във връзка със случващото се. 

"Видях кадри от нападението на Хамас над Израел, отвличания на жени и деца, убийства, палежи, ракетни удари. Брутално, жестоко и нечовешко. Съвременните технологии ни дават възможността да гледаме от първия ред подобни събития. Това е толкова страшно и сюрреалистично. Изразявам изцяло несъгласието си и абсолютното си отвращение към зверствата, убийствата на невинни хора, отвличанията на жени и деца", написа той.