Панайот Рейзи
Панайот Рейзи / БГНЕС
Днес сутринта от партия ГЕРБ изпратиха съобщение, в което посочват, че кметът на Созопол Панайот Рейзи подава оставка. Вчера специализираният наказателен съд отстрани временно от длъжност кмета на Созопол и главния счетоводител не общината Златка Мусева. Съдът се съгласи с доводите на прокуратурата, че ако са на поста, и двамата могат да попречат на разследването. От ГЕРБ днес заявиха още, че освен от кметския пост, Рейзи подава оставка и като член на партията, като това свое решение той аргументирал с желанието си да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него. Следобед обаче кметът Панайот Рейзи заяви, че е станала грешка.

ГЕРБ: Панайот Рейзи подава оставка като кмет и член на партията
 
Подадох оставка като председател на ГЕРБ в Созопол. Станала е грешка. Нещо е объркал някой“. Така коментира пред Дарик официалното съобщение на ПП ГЕРБ от тази сутрин Рейзи.
 
Той поясни, че не е подавал оставка като кмет на общината, както по рано съобщиха от партията.

Панайот Рейзи: Не съм подавал оставка като кмет
 
Потвърди, че напуска ГЕРБ, тъй като не желае да оставя съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването, което тече срещу него.
 
Решението си настоящият кмет на Созопол обявил пред премиера Бойко Борисов и на заместник-председателя на партията Димитър Николов.