Овчаров: Историята с подкупа постави Миков в ъгъла
Овчаров: Историята с подкупа постави Миков в ъгъла / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Овчаров: Историята с подкупа постави Миков в ъгъла
80632
Овчаров: Историята с подкупа постави Миков в ъгъла
  • Овчаров: Историята с подкупа постави Миков в ъгъла

„БСП трябва да приключи с интригантстването". Коментарът направи пред Дарик бившият енергиен и икономически министър и депутат от левицата Румен Овчаров.

По думите му историята с предложения на лидера на БСП Михаил Миков подкуп, за да се откаже от надпреварата за поста, е поставила червения председател в ъгъла.

„Винаги съм казвал,че отлюспването, изключването, разчистването на сметките от инакомислещи не е път за стабилизация на партия и няма политическа сила в България, която - късайки част от себе си, да е станала по-силна. Няма да се случи това и с БСП. Това не носи плюс за партията, напротив - къса избиратели от нея и се съкращава подкрепата за партията. Друг е въпросът дали Георги Кадиев трябва да го прави по този начин, дали трябва да решава този въпрос самостоятелно или това е наистина един важен политически въпрос, който трябва да се реши чрез политическо решение", обясни Овчаров.

„Не мисля, че БСП има проблем с лидерите, а има проблем с начина на „обстрелване" на водещи фигури в партията, тази интригантска способност, когато не смееш да кажеш на някого какви са му проблемите, а се опитваш да го оклеветиш, омаскариш, да го злепоставиш пред обществото, така че той сам да си каже: „Хайде, стига толкова". Това е опасното, което се случва и сега с историята с този подкуп. Ясно е, че Миков е поставен в ъгъла, в абсолютен цугцванг. В тази ситуация той няма какво да каже. Ако каже: „Този ми предложи подкупа", той ще го извика в съда, за да го доказва, а ако каже, че няма нищо, но двама-трима вече говорят... Само че те, както говорят, така и не казват", добави Овчаров.