Отвод на прокурора по делото с починалия швед в Бургас
Отвод на прокурора по делото с починалия швед в Бургас / netinfo

Наблюдаващият прокурор по случая с шведския турист, който почина от побой в несебърската дискотека, Жанет Красимирова си е направила самоотвод по делото. Причината затова е, че част от гардовете на дискотека “Хелп”, където стана скандалът, са бивши полицаи.

Новият наблюдаващ прокурор е Весела Пеева. Тя съобщи за Дарик, че все още не може да коментира нищо по случая с побоя, тъй като все още не е поела делото и няма резолюция за самоотвода на нейната колежка.

До момента липсва каквато и да било информация за самоличността на задържаните гардове, изобщо има ли такива, колко са и по какви версии се работи. От пресцентъра на съда съобщиха, че няма внесени документи с искане за мярка за неотклонение на задържаните.

Вчера следобед в болницата в Бургас почина 24-годишен шведски турист. Той и негов приятел на 26 години бяха пребити в скандал в дискотека “Хелп” в Несебър. Според информация на гардовете, двамата са били изключително агресивни, имали са нож и бокс и за успокояването им се е наложила много физическа сила.

Първоначално от полицията съобщиха, че смъртта на шведа от иракски произход е настъпила от много тежки контузии по главата и тялото. Приятелят му е в болница, няма опасност за неговия живот.

Други новини от Бургас