Отново спряха тока на курортите в община Несебър
Отново спряха тока на курортите в община Несебър / netinfo

Поредна авария по мрежата остави без ток курортите Свети Влас и Елените за повече от три часа късно снощи, информират от EVN. Това е третият случай на прекъсване на електрозахранването от началото на летния сезон.

Малко преди 19 часа в четвъртък е бил изключен 20-киловолтов електропровод в подстанция Слънчев бряг. Екипи на компанията са претърсили трасето, за да отстранят повредата веднага. След като е открито прекъснатото съединение, техниците са започнали работа, но електроподаването е възстановено едва в 22,45, съобщават от електроразпределителното дружество.

Голямото натоварване на мрежата е довело до закъснение в пускането на тока, коментираха специалистите от дружеството. Още в 20 часа е направен опит да бъде включено резервно захранване, но поради интензивното потребление, системата се е изключила автоматично.

Първата авария, която остави без ток Слънчев бряг, беше регистрирана през май, когато пристигнаха първите туристи в комплекса.

На 5 юли в цялата община Несебър токът беше спрян за повече от 6 часа. Все още хотелиери и ресторантьори изчисляват щетите от повредата, при която десетки туристи останаха заклещени в асансьори.

Преди дни от Съюза на собствениците в комплекса съобщиха, че ще търсят обезщетение от компанията и ще изискат статут на привилегирован клиент. Частните хотелиери настояват и за среща с ръководството на ЕVN, на която да бъде дадено адекватно обяснение за сериозната авария.