Отнемат правата на съдебен лекар, пратил други двама медици в ареста
Отнемат правата на съдебен лекар, пратил други двама медици в ареста / снимка: DarikNews.bg, архив

Приключила е проверката по случая с лекарите от Благоевград. Етичната комисия към Българския лекарски съюз ще предложи  да бъдат отнети лекарските права на съдебния лекар, който оспори експертизата на двамата лекари, в следствие на което те бяха задържани в полицията. Това обяви Милан Миланов, председател на Централната етична комисия към Българския лекарски съюз.

Двамата  лекари неврохирургът д-р Любен Кавраков и ортопедът Александър Сивиков бяха задържани за изготвена епикриза на лекувания от тях благоевградчанин Георги Благоев, бит на 12 януари от полицейски служители. Според наказателното постановление те са били изготвили документ с невярно съдържание. Месеци по-късно Георги Петков депозирал жалба срещу служителите от МВР. В хода на този процес, съдебен медик от София оспорил епикризата от 26 страници на благоевградските  специалисти, вероятно с цел да

От Етичната комисия към БЛС, в последствие са доказали, че заключението на двамата лекари е вярно, а експертизата на съдебния лекар е с невярно съдържание. Проверка по случая с лекарите от Горна Оряховица, няма да се прави докато не бъде готова цялата документация по случая, обяви още Миланов. По думите му, петорната съдебно-медицинска все още не готова експертиза не е готова.

Още новини от Пловдив