/ БГНЕС
Делото срещу близнаците за убийството на Митко от Цалапица започна не по съкратената процедура, а по общия ред след съдийско решение.

Майката на Митко от Цалапица твърди, че единият от близнаците е присъствал по време на убийството

Съдия Кюртов ревизира определението си от предното заседание, с което бе постановил съкратено съдебно следствие.

БГНЕС

Представителят на прокуратурата Димитър Костов поиска в началото на заседанието съдия Кюртов да ревизира определението си и да даде ход по общия ред.

Костов посочи, че на първа инстанция беше допусната екстрадицията на Бизюрев. По думите му е проведено и заседание на втора инстанция, но няма яснота какво е станало. "Но видно делото в Германия е към своя край. Ще ви помоля да дадете ход и да отложите делото за нова дата", каза Костов.

БГНЕС

Съдия Кюртов се аргументира с това, че следва да се разкрие обективната истина. Решението му бе посрещнато с аплодисменти от присъстващите в залата жители на Цалапица.

Така делото се отлага за 26 март, като ще стартира по общия ред, с разпит на свидетели и вещи лица.

След решението на съдията, адвокатката на близнаците Светлана Званчева му поиска отвод, заради съмнения за предубеденост. Искането й бе отхвърлено. 

Припомняме, че малко по-рано жители на Цалапица окупираха сградата на прокуратурата в Пловдив преди преди старта на делото за убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Те са издигнали плакати с надписи "Справедливост за Митко" и "Искаме преместване на делото в Окръжна прокуратура".

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

БГНЕС

БГНЕС