Отложиха делото за обира в ЦУМ през 2003 г.
Отложиха делото за обира в ЦУМ през 2003 г. / netinfo

Софийският градски съд отложи делото за обира на близо 30 кг златни накити от бижутериен магазин в ЦУМ, извършен през март 2003 година. Подсъдимата Гергана Николова даде обяснения пред съда и заяви, че нейният приятел Георги Стефанов я е използвал без нейно знание за пренасянето на част от откраднатите бижута в Гърция.

Гергана Николова призна пред съда, че е била в близки отношения с подсъдимия Георги Стефанов. Той е скрил два килограма от златото в колата й, а после я е убедил да замине зад граница, където най-вероятно е щял да пласира открадната стока.

След навременна акция на митническата полицията на КППКулата златото беше открито в резервната гума на колата. Освен показанията на Николова съдът изслуша и заключението на вещите лица, според което количеството на откраднатото злато е приблизително 35000 грама.

Подсъдимите за обира, който беше извършен през март 2003 година, са Николай Виделов, Тодор Мирчев, Георги Стефанов Гергана Николова. Магазинът е бил обран от Виделов и Мирчев. Представящи се за служители в икономическата полиция, те са вързали продавачката и взели около 30 кг. накити на стойност 650000 лева.

Следващото заседание по делото е на 12 март. Тогава трябва да бъдат прочетени отново показанията на свидетелите, както и да бъде представено писмо от АгенцияМитници”.