Отлични условия за туризъм в планините
Отлични условия за туризъм в планините / netinfo

Времето в събота и неделя ще бъде страхотно за всички, които излязат в планината. Това съобщи дежурният метеоролог в Националния институт по метеорология и хидрология Мариана Попова.

В планините и в двата дни ще бъде слънчево и топло. Температурата на "Алеко" се очаква да е плюс 1 градуса, а на Черни връх - минус 1 градуса. Няма да има валежи.

Всички съоръжения на ски курортите работят нормално. 1,80 е снегът на Боровец, около метър на "Алеко" и над Банско. Снегът е подходящ за начинаещи скиори и сноубордисти, тъй като няма да има заледявания, съобщиха от Планинската спасителна служба.

В низините, в равнинната част от страната и в котловините ще преобладава облачно и мъгливо време, като трайна ще бъде мъглата в по-голямата част от Дунавската равнина и Тракийската низина; само в отделни места около пладне ще настъпва временно подобрение на видимостта.

За района на София минималната температура ще бъде около минус 9°, максималната - около минус 3°. Промяната на времето се очаква в неделя вечерта, когато ще започне заоблачаване.