Откриха изчезналото 9-годишно дете в Карловско
Откриха изчезналото 9-годишно дете в Карловско / Sofia Photo Agency, архив

9-годишният Станимир Мичков, който изчезна безследно в понеделник следобед, беше открит жив и в добро здравословно състояние. Това потвърди за Дарик радио кметът на карловското село Богдан Христо Иванов. Момчето е прието за наблюдение в карловската болница. По предварителна информация то не е приемало храна през последните над две денонощия. По случая е сезирана Държавната агенция за закрила на детето, с цел превенция на подобни случаи за в бъдеще.

Делтапланер се включи в издирването на безследно изчезналия Станимир

Активното издирване на момчето продължи над 48 часа. В него участваха около 35 полицаи от Карлово и Хисаря и специализирана група за издирване от Пловдив. За намирането на Станимир помагаха и обучени за целта кучета. Като доброволци в акцията се включиха също мъже от местната ловна дружинка и служители на държавното лесничейство. Общият им брой бе около 20 човек.

Полицията работеше по всички възможни версии за внезапното изчезване на 9-годишното дете. Няколко пъти за разпит беше привиквана майката на детето - Павлина. Тя е с интелектуална недостатъчност, което допълнително затрудни разследващите. Разпитвани бяха и други жители на селото, включително и пастрокът на Станимир - Иван Стайков.

Детето се изгуби безследно в понеделник следобед в близката до село Богдан гора, докато е извеждало домашни животни на паша заедно с майка си. Сигналът за изчезването е бил подаден в полицията в понеделник вечерта. Детето живее с майка си и втория си баща, семейството е социално слабо.

Други новини от Пловдив