магазин
магазин / ThinkStock/Getty Images
При акция на "Икономическа полиция" - ГДНП, НАП и БАБХ са открити близо 60 тона хранителни стоки с неясен произход или изтекъл срок на годност, установени са и други нарушения в дейността на търговска фирма със складове на различни места в страната, съобщиха от МВР.

Операцията е проведена на 3 април в областите София, Видин, Русе, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Пловдив и Благоевград.

Коя е идеалната ти закуска за уикенда според зодията? (ВИДЕО)

При проверките е инспектирана дейността на дружество за производство на млечни продукти, което стопанисва складове на различни места в страната и извършва търговска дейност с месо, месни продукти, мляко, млечни и имитиращи продукти.

Служителите на НАП са осъществили пълен преглед на фирмата и инвентаризация на стоковата наличност.

Защо е важно да закусваме? (ВИДЕО)

В складовете на дружеството в три града са установени около 12 000 кг месо и колбаси с изтекъл срок на годност, както и стоки без необходимите документи за произход и съхранение - общо 47 375 кг сухо мляко, открити в проверяваните складове. В друг склад са установени разлики в касовата наличност, а също и два нерегламентирани склада.

Предстои да бъдат издадени съответните актове и наказателни постановления, както и протоколи за унищожаване на храни, негодни за употреба.