/ БГНЕС/Булфото
Валери Божинов и Благой Георгиев ще се изявяват като актьори в хитовото представление „Спанак с картофи“.

Димитров вече гастролира в спектакъла, който се игра преди седмица в Пловдив. Предстои да го гледат и зрителите във Варна, Бургас и Царево. „Решихме да вкараме още интересни и любими лица в пиесата, за да е атрактивна, и хората истински да се забавляват, все пак е лято. И Благо, и Валери, са достатъчно атрактивни в новото си амплоа, и истински ще зарадват любителите на театъра“, казва продуцентът Кирил Кирилов.
 

Спанак с картофи
екип

Пиесата „Спанак с картофи“ е написана от унгарския драматург Золтан Егреши. Тя е забавна и същевременно интелигентна комедия, световен сценичен феномен в повече от 23 страни, сред които Германия, Русия, Чехия и Италия.

Представлението въвежда публиката в съблекалнята на трима футболни съдии преди и след мача. Те са привидно дружески настроени колеги, които всъщност са ожесточени съперници за жени и постове. Въпросите са дали ще спазят уговорката да работят в екип в името на общия успех и голямата игра и дали ще им се размине само с нецензурни припеви.

В главните роли влизат актьорите Кирил Ефремов, Иво Аръков и Антоан Петров. Режисьор е Богдан Петканин.

„Спанак с картофи“ ще се играе на 11 юли във Варна, на 12 юли ще го гледа и софийската публика в открита сцена „Сълза и смях“, а на 24 юли актьори и футболисти гостуват на фестивала „Арт поток“ в Царево. На 8 август спектакълът ще се играе в Бургас.