Парламентарната група на "Български възход" ще подкрепи кандидатурата на Росен Желязков от ГЕРБ за председател на 48-ото Народно събрание, стана ясно от предаването "Референдум" по  БНТ.

"На първо място председателят на народното събрание трябва да бъде достоен народен представител с високи нравствени и морални качества, който може да обединява политическите партии и да ръководи правилно парламента. С оглед на това, че смятаме, че е политически коректно да подкрепим първата политическа сила, тъй като българските избиратели са направили своя избор и ние смятаме от коалиция "Български възход", че това е политически коректното, политически моралното и политически правилния избор", каза Ангела Николова от "Български възход". 

7-партийният парламент с 4-ма кандидати за председател (ОБЗОР)

"Ще подкрепим политическа партия ГЕРБ с тяхната кандидатура", заяви Ангела Николова. 

ГЕРБ издигат Росен Желязков за председател на парламента. Той беше министър на транспорта в последния кабинет на Бойко Борисов и депутат в предишните събрания.

„Продължаваме Промяната” предлагат Никола Минчев, свален като председател на парламента непосредствено преди успешния вот на недоверие към кабинета "Петков".

БСП също издигнаха свой кандидат, а именно Кристиан Вигенин – народен представител в 7 парламента и четири пъти заместник-председател на НС.

"Възраждане" издигнаха официално кандидатурата на юриста Петър Петров за председател на Народното събрание. 
БНТ