/ БГНЕС
Парламентарната група на „Български възход“ заседава в сградата на парламента. Преди началото на заседанието пред журналисти Виолета Комитова каза, че според нея е най-добре председателят на Народното събрание да е от най-голямата политическа сила. 

Това е въпрос на уважение към българските граждани, коментира Комитова и допълни, че зад най-голямата политическа сила стоят най-много български граждани. 
Румен Йончев посочи, че парламентарната група ще реши дали председателят трябва да е от най-голямата политическа сила. На въпрос какви качества търсят в бъдещия председател, Йончев отговори, че един от критериите е да се придържа към традициите на Народното събрание. 

В отговор на въпрос защо отказват да се явяват на срещи, свиквани в парламента, Йончев каза, че се явяват на смислените. 

Според него е безсмислено да се говори за присъствието на украинския президент Володомир Зеленски на откриване на Народното събрание. Има място и време за това и ние ще подкрепим такова предложение, посочи Йончев.  

За заседанието пристигна лидерът на партията Стефан Янев.
БТА