Осъдиха на девет години затвор мъж, изнасилил дъщеря си
Осъдиха на девет години затвор мъж, изнасилил дъщеря си / снимка: Дарик - Шумен, Юлия Христова

Девет години лишаване от свобода, при първоначален строг режим на изтърпяване, наложи Шуменският окръжен съд на 41-годишния Невзат Расимов от търговищкото село Буйново. Съдът го призна за виновен за това, че е изнасилил малолетната си дъщеря два пъти. Първото изнасилване е станало през март 2006 г. в търговищкото село Пролаз, а второто - през март 2007 г. в шуменското село Средня.

Сигнал за станалото бил подаден от Детска педагогическа стая в полицията в Шумен около година след второто изнасилване. Детето живеело в изключително лоши условия, не ходело на училище. Когато го намерили социалните работници, то било със синини по лицето, в изключително занемарено състояние и с оплаквания от болки по тялото. 13-годишната Фатме страда от лека дебилност. В момента е настанена в социален дом в Търговищко.

Невзат е криминално проявен, той ще изтърпи и условна присъда от 10 месеца, наложена му от Търговищкия окръжен съд по друго дело за нанасяне на средна телесна повреда. Расимов ще трябва да плати 5000 лв. неимуществени вреди на дъщеря си и разходите по делото. Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Варненския апелативен съд.

Новини от Шумен