Осъдиха лекар за взимане на подкуп
Осъдиха лекар за взимане на подкуп / netinfo

Състав на Окръжния съд в Стара Загора наложи условна присъда от 1 година лишаване от свобода и лиши от лекарски права за същия срок д-р Веселин Попов, завеждащ неврохирургичното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение в Стара Загора. Срещу неврохирурга бе повдигнато обвинение за подкуп.

Според обвинението подкупът от 380 лева е взет на 25 февруари 2005 година за поставяне на мозъчна клапна система на пациент. Пациентът е Тодор Пенчев.

Според лекари, свидетелствали в процеса, клапата не се финансира от Националната здравноосигурителна каса и всеки пациент си плаща за нея. Консумативът в случая е бил закупен от д-р Попов от Швейцария.

Д-р Попов е изключителен специалист в една от най-тежките области на медицината – каквато е неврохирургията, обясниха по време на процеса негови колеги.

Представители на прокуратурата поискаха наказание близо до минимума, а именно тригодишна ефективна присъда. Адвокатът на д-р Попов Румяна Бечева заяви пред Дарик, че ще обжалва присъдата пред Пловдивски апелативен съд.

Други новини от Стара Загора