Осъдиха футболни фенове на общо 15 денонощия в ареста
Осъдиха футболни фенове на общо 15 денонощия в ареста / DarikNews

Перничаните Кристиян Христов и Румен Божидаров, фенове на "Миньор" (Перник), бяха осъдени ефективно по Закона за футболното хулиганство.

Румен Божидаров ще лежи 10 денонощия в полицейския арест. Непълнолетният му съгражданин Кристиян Христов бе лишен от свобода за пет дни, реши благоевградският магистрат Екатерина Николова.

Двамата младежи бяха задържани снощи след футболаната среща между отборите на "Пирин" (Благоевград) и "Миньор" (Перник), играла се на стадиона в Симитли.

Срещу Румен и Кристиян свидетелски показания в съдебната зала днес дадоха дузина полицейски служители от Благоевград, охранявали спортното мероприятие, срещу които фенове от агитката на пернишкия клуб хвърляли камъни и други предмети.

Румен Божидаров ударил с камък служителя на реда Валери Чапкънов, псувал го и го обиждал с нецензурни думи. "Добре, че като видях летящия към мен камък, успях да се предпазя, иначе щеше да ме удари по главата", каза пострадалият полицай. В крайна сметка ударът бил само по рамото му.

Пред съда Румен призна, че е псувал униформения Чапкънов, но отрече, че е хвърлял по него каквито и да е предмети. 

Непълнолетният Кристиян заяви, че наистина е говорил нецензурни думи по адрес на органите на реда, призна, че е показал "среден пръст" на един от полицаите.