/ iStock
Служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова е уволнила Владимир Милушев от поста директор на Национален парк Рила“. Новината съобщи самият Милушев във Facebook.

"За мен беше чест и отговорност да съм начело на дирекция Национален парк "Рила". Чест, защото планината означава много за мен и знам колко много тя означава и колко дава на още толкова много хора. Беше, защото от днес вече не съм директор. Така реши служебният министър на околната среда и водите (Росица Карамфилова, б.р.). След тези 7 месеца, в които бях начело на администрацията на най-големия национален парк в България, искам да благодаря на всички, с които заедно работихме за доброто Рила и  хората, свързани с планината", написа Милушев, като изброява свършената работа към този момент, в т.ч. един от големите за парка проблеми - навлизането с МПС.



Със същата заповед е освободен и директорът на парк „Пирин“ Валери Мечев.

"За седем месеца отново бях директор на Национален парк "Пирин". Много се колебаех дали да се върна на поста, които заемах преди девет години. Не съжалявам, макар да знаех, че ще бъде за кратко. Благодарен съм на хората, които ми гласуваха доверие, на хората, с които работихме с последователност и мисъл, осъзнавайки, че да има национални паркове и да се опазва, да се съхрани това богатство е мисия за всеки от нас. Това е кауза за бъдещето ни, за тези, които ще бъдат и утре", съобщи за уволнението си и Мечев - също във фейсбук.

Милушев и Мечев бяха назначени за директори на двата парка в началото на март от редовния кабинет „Петков“.