Остава неясен конфликтът, довел до убийството на сириец в София
Остава неясен конфликтът, довел до убийството на сириец в София / снимка: БГНЕС

Все още се изяснява причината за конфликта, при който вчера беше убит 22-годишен сирийски гражданин в София. Това каза пред журналисти директорът на СДВР Младен Маринов.

Предстои разследващите да разпитат повторно свидетелите и да изгледат записите от камерите, заснели инцидента. Свидетелите са разказали, че между починалия и двамата извършители - братя сирийци, е настъпил конфликт.

Убиха бежанец след сбиване в центъра на София

И тримата участници в инцидента са законно пребиваващи у нас, посочи Маринов.

Вчера малко преди 13.00 ч. в центъра на София бе намерен убит имигрант от арабски произход. По първоначална информация мъжът бил преследван и наръган с нож. Починал на място.

Малко след това пред входа на Синагогата бяха открити с травми още две лица - братя от арабски произход. Те бяха настанени в столични болници с тежки наранявания. Още вчера полицията установи, че имено те двамата са нападателите на жертвата. Очаква се да бъде повдигнато обвинение в убийство на единия от тях.

Здравословното им състояние в момента обаче не позволява да бъдат разпитани от органите на МВР, посочи комисар Маринов. „След разговор със свидетелите ще бъде изяснен конкретният повод”, категоричен бе той.

„Имаме данни от очевидци, които казват за настъпил конфликт, словесни пререкания и физически сблъсък. След като имаме възможност да разговаряме с пострадалите лица, тогава ще стане ясна картината, защото в момента те не са в състояние да дават показания”, коментира Маринов.

На въпрос дали скандалът е възникнал заради пари от трафик на мигранти, той отговори: „Това не е потвърдено. Предстои да се изгледат видео материали и да се извърши повторен разпит на свидетели и очевидци”. Той обясни, че на този етап информацията, с която МВР разполага, е само от преки очевидци на случилото се.

Източник: БТА, Фокус