/ DarikNews.bg
Още не е ясна причината за смъртта на 17-годишното момиче в двора на училище
96857
Още не е ясна причината за смъртта на 17-годишното момиче в двора на училище
  • Още не е ясна причината за смъртта на 17-годишното момиче в двора на училище
17-годишно момиче е починало снощи в двора на столично училище. Момичето било навън с приятели, когато му прилошало и припаднало. Пристигналият екип на Спешна помощ само констатирал смъртта му. От Спешна помощ заявиха за Дарик, че са били на мястото на инцидента на 11-ата минута от подаването на сигнала.

Инцидентът станал около 19:00 ч. в двора на столичното 96-о СОУ „Лев Толстой” в квартал "Люлин". По информация на началника на Регионалното управление по образованието в София Ваня Кастрева момичето е учело в Банкя, но е живеело в квартала, където е било излязло с приятели.

17-годишно момиче почина в училище, напрежение между близките и Бърза помощ

"Не е имало напрежение, сблъсък или някаква агресия между тях. Момичето живеело в "Люлин" и заедно с други младежи са били в двора на училището. Тя е била ученичка на Професионалната гимназия по туризъм в Банкя", каза Кастрева.

Линейката е пристигнала на мястото на 11-ата минута, заяви пред Дарик говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. "В 20.09 часа е постъпил сигнал през системата на 112 за припаднало момиче в 96-о СОУ в "Люлин". Веднага е тръгнала линейката и на 11-ата минута е била там. Нашият екип е констатирал, че детето е починало", каза Сунгарска.

Спешна помощ за случая с починалото момиче: Забавяне на линейката няма

Линейка е извикана на място и час по-късно, този път заради майката на момичето, но не успява да стигне до жената. "В 21.03 часа получаваме още един сигнал за същото място, за същото училище, като ни подават, че майката на детето е в тежка нервна криза. Отново веднага тръгва линейка и в 21.15 часа е на място. Хората, които са се събрали там, са посрещнали линейката, както свидетелства екипът, с ругатни, блъскали са автомобила, ритали са, удряли са по него. Екипът ни не е бил допуснат до жената, за да й бъде оказана медицинска помощ, от която със сигурност се е нуждаела, защото е загубила рожба", каза Сунгарска.

Психолози помагат на съучениците на починалото в двора на училище момиче

И до момента няма информация за точната причина за смъртта на момичето. С приятелите й от сутринта е работил училищният психолог.