Още един мъж се самозапали, състоянието му е критично
Още един мъж се самозапали, състоянието му е критично / снимка: DarikNews.bg, архив
Мъж се самозапали на стадиона в Ситово
62687
Мъж се самозапали на стадиона в Ситово
  • Мъж се самозапали на стадиона в Ситово

Мъж се самозапали тази сутрин на стадиона в село Ситово. Той е в изключително тежко състояние. Това съобщи пред Дарик д-р Константин Герганов от Военноморска болница, където е настанен пациентът.

Той е претърпял операция и е в медикаментозна кома. Мъжът е настанен в реанимация. Д-р Герганов не се ангажира с прогноза за живота му. Той обясни, че оттук нататък предстоят още интервенции.

Сигналът за инцидента с 41-годишния мъж е получен около 8:00 ч. на тел. 112, съобщават от полицията в Силистра.

Мъжът е постъпил в болницата в Силистра с 90% изгаряния и с опасност за живота му. По-късно той е транспортиран в Клиниката по изгаряния във ВМА-Варна.

По думите на директора на силистренската болница д-р Даниела Костадинова, мъжът е бил контактен при приемането му. Пред лекарите казал, че е отчаян от живота.

Самозапалилият се не е от Ситово, но прихождал в селото за по няколко месеца заради работа и жена, с която живеел на семейни начала, разказа кметът на общината Николай Неделчев. Имал и едно дете.

Разследването по случая продължава.

За последните два месеца това е петият случай на самозапалване в страната, след случаите във Велико Търново, Варна, Раднево, София пред Президентството и Пловдив.