/ БТА
Консумативи на стойност пет хиляди лева бяха дарени тази сутрин на филиала на “Спешна помощ” в Павел баня от организаторите на коледния благотворителен базар “Семейчовци”.

Дарението приеха завеждащият на филиала д-р Коста Терзиев и работещите там, а организаторите подчертаха, че го правят с пожелание да се използва по-рядко.

Базарът се организира от осем години от няколко местни семейства с подкрепата на Община Павел баня. “Инициативата се прави с общозначима кауза за обществото и всяка година се стремим да правим добро. Тази година решихме с част от събраните средства да закупим консумативи за екипа на Спешна помощ, защото знаем, че имат нужда”, разказа Христо Христов, който е един от организаторите. Дарението включва чанта с оборудване, монитор за наблюдение, стълбичка, транспортер, въздушни и твърди шини, комплект шини за крайници, инвалидна количка, стерилизатор и други консумативи и апарати.

Базарите в Павел баня събраха сумата от над 15 хиляди лева. Останалата част от събраните средства по време на инициативата ще отидат за облагородяване на централната градска част. Освен базара, имаше поставена и кутия за дарения, а в инициативата се включиха както местни хора, така и туристи. “Базар “Семейчовци” имаше поставена къщичка, в която се продаваха различни артикули и всички генерирани от нея средства дарихме в подкрепа на работещите в Спешна помощ – Павел баня”, каза още Христов.
Ралица Стефанова/БТА