Онкологията без пари, лекува на загуба
Онкологията без пари, лекува на загуба / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Онкологията без пари, лекува на загуба
36199
Онкологията без пари, лекува на загуба
  • Онкологията без пари, лекува на загуба

Месечният бюджет на Националната онкологична болница е свършил преди два дни, съобщи за Дарик директорът на лечебното заведение доц. Здравка Валерианова. По думите й онкологията няма да спре да лекува пациенти, но ще го прави на загуба.

Пред лечебното заведение се проведе протест на 20 души, заради освобождаването от длъжност на управителя на Националния онкологичен медицински център д-р Елмира Павлова.

Преди дни съвета на директорите на онкологията взела решение да освободи от длъжност д-р Елмира Павлова. Причината е, че д-р Павлова е превишила правомощията си, обяснява директорът на лечебното заведения доц. Валерианова.

"Тя е сключила втори трудов договор сама със себе си, от което получава пари. Получава един път пари като управител и един път пари като лекуващ лекар. Освен това тя получава и от две места платени годишни отпуски. Това е недиопустимо за човек, който заема ръководен пост”, обясни д-р Валерианова.

Според д-р Павлова няма основателни мотиви за отстраняването и от длъжност. "Мотивите ми за протест, и то не организиран от мен, а от моите пациенти, е с мотива, че съм освободена с предизвестие бе всякаква аргументация. В публичното пространство ме обвиниха, че съм ощетила държавата 50 000, заради това, че съм лекувала пациенти. Това е недопустимо”, изтъкна тя.

Това е повердният конфликт между лекари в болницата, след като предишният директор на здравното заведение доц. Петранка Троянова беше отстранена от поста, заради престъпление по служба. Доц. Валерианова обяснява, че в момента е по- притеснена заради липсата на средства за лечението на пациенти.