Окъпаха Бойко Борисов с вода от свещения кладенец в Плиска (СНИМКИ)
Окъпаха Бойко Борисов с вода от свещения кладенец в Плиска (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС, архив
Окъпаха премиера Бойко Борисов с вода от свещения кладенец в Плиска
81258
Окъпаха премиера Бойко Борисов с вода от свещения кладенец в Плиска
  • Окъпаха премиера Бойко Борисов с вода от свещения кладенец в Плиска

Окъпаха премиера Бойко Борисов с вода от свещения кладенец в Плиска. Водата от аязмото бликна на 24 юли по време на археологическите проучвания на обекта.

Според предсказание на Баба Ванга когато се оправи Голяма базилика и бликне чудотворната вода, и България ще се оправи.

По думите на директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров тя от само себе си не може да се оправи, а трябва да я оправят тези, които я ръководят. По тази причина професорът се закани да окъпе министър-председателя още когато бликна водата от свещения кладенец.

Ванга предрекла: Бликне ли вода от Голямата базилика, България тръгва към възход

Днес министър-председателят направи обиколка на комплекс „Стара Плиска” и беше окъпан от проф. Димитров. „Рядка възможност за българите е да кръщават децата си и да сключват брак в Голямата базилика в Плиска”, заяви премиерът.

„Важното е да се прави така, че водещи и единствено водещи да са историците, а ние да сме само изпълнители. За да няма след това - защо така, защо иначе. Казват колко пари - даваме им парите, те си виждат, подреждат и правят”, допълни той.

Във Facebook премиерът написа, че се надява, комплексът „Стара Плиска” да се превърне в културно-исторически център. Борисов се похвали и с това, че Божидар Димитров го е полял с вода от Свещения кладенец.

Самият той пък след това поръси придружаващите го министри - Владислав Горанов, Лиляна Павлова и Ивайло Московски. На министър-председателя са дарени шишета с вода от аязмото, за да поръси и Министерския съвет, както и за коляното, което още го наболява.

Окъпаха Бойко Борисов с вода от свещения кладенец в Плиска (СНИМКИ)
netinfo