/ БГНЕС, архив
Оградата по турската граница изолирала частни парцели, правят "портали" за достъп
93499
Оградата по турската граница изолирала частни парцели, правят "портали" за достъп
  • Оградата по турската граница изолирала частни парцели, правят "портали" за достъп
Ограда по границата ни с Турция минава през частни имоти и престои да се направят "портали" за достъп на собствениците. Това стана ясно от изслушването в парламента на вицепремиера и служебен министър на отбраната Стефан Янев. Той отчете, че до момента остава да се построят още 70 км ограда по границата.
 
Оградата на границата с Турция- врата в полето

Междувременно по повод твърденията на президента Румен Радев, че оградата е едноредова, а е платено за два реда съоръжение, вътрешният министър Пламен Узунов обясни, че комисия е ходила на оглед по границата, но не е успяла да устави какъв е типа на строителство.
 
Сега на вече построената ограда по границата ще се правят "портали" за достъп на собствениците на частните имоти, през които минава съоръжението, обясни пред народните представители в парламента на вицепремиерът и служебен министър на отбраната.
 

БГНЕС, архив


Оградата между България и Турция не е предпазно съоръжение

"Този проблем е поставен на вниманието на много хора по веригата, като започнем от Министерския съвет и стигнем до областните управители, на които е вменено да търсят решение на въпроса с изграждане на такива "портали", обясни Стефан Янев.
 
Има смущаващи факти около граничната ограда с Турция, смята Радев

Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов обясни от парламентарната трибуна, че комисия е проверявала има ли разминаване между поръчаната двуредова ограда и построената едноредова. Интересно е, че никой от проверяващите не е могъл да установи какъв е типът на съоръжението:
 

БГНЕС, архив


Военният министър Стефан Янев обясни още, че има изтегляне на хора от границата, като резултат от вътрешна ротация на силите. Това не е направено без консултации с МВР, допълни още Янев в отговор на въпрос дали има изтегляне на военнослужещи от границата с Турция.