Бойко Борисов
Бойко Борисов / Дарик Бургас, Веселин Максимов
Оградата между България и Турция не е предпазно съоръжение, тя не може да спре бежанския поток. Изградена е за да помага на полицията, жандармерията и армията, ако дойде голям поток от бежанци. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Ямбол. „От мен и нас като правителство зависеше да отпуснем парите и да настояваме максимално бързо да направим оградата, а сега ако решим може да правим двуредна, триредна, или както е в Щатите или през един метър нова ограда да правим“, коментира още Борисов.

Оградата на границата с Турция- врата в полето

Лидерът на ГЕРБ обясни, че е направена едноредова ограда, защото тогава натискът е бил голям, за да се помогне на армията и на полицията. „Каквото е направено, това е платено и там, където е трябвало е направена и двуредова“, заяви Борисов. „Направиха се пътища, а сега предстои да бъдат поставени датчици и термокамери. Сега, ако искаме, можем да правим двуредова, триредова или бетонна. Така, че да си играем непрекъснато със страховете на хората, не го считам за държавническа позиция“, коментира още Борисов.

Борисов: В БСП има битка между червените олигарси и кой да надделее в партията

Той заяви, че червените олигарси правят капани много често. „Това ще е и обеца на ухото на главния прокурор, защото всичко, което правят БСП с червените си олигарси, е че прехвърлиха проблема от болната на здравата глава и се надявам всички да обяснят всичко това.

„Според мен това е една игра, която се играе срещу институциите в страната. Надявам се, че капанът срещу главния прокурор ще щракне за тези, които го подготвяха, защото ще започнат да говорят хора, които са влели много пари в последните президентски и парламентарни избори. Надявам се, че и главният прокурор и всички ще обяснят защо са били там? Защо са викали главния прокурор, какво са искали от него? Надявам се, че той един ден ще отговори”, добави още Борисов.

Бойко Борисов присъства на освещаването на храм „Успение на Пресвета Богородица“ в Ямбол.