/ БГНЕС
"За съжаление и днес след разговора ни с премиера има разбиране, но няма решение за съжаление за увеличаване на служителите в МВР с 20%, категорично ни беше заявено". Това заяви пред журналисти председателят на НСПС "Огнеборец" Венцислав Станков, предаде БГНЕС.

"Въпросът остава висящ, ще се водят преговори евентуално от средата на годината да бъдат увеличени възнагражденията, с което ние не сме съгласни. Второ, при започналите реформи и анализ за дейността на МВР и последващи реформи, да бъдат включени представители на синдикатите и на МФ. Според Петков и според нас е редно да има външни представители, които да направят обективен анализ на дейността на МВР и да се вземат законодателни мерки и реформи", каза още Станков.

"Премиерът обеща, че, ако сме в същото положение след 60 дни, той ще поеме лична отговорност за това", посочи представител на синдикатите на МВР. 

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че "премиерът дава някакви надежди за бъдещето, но отговори на настоящето лично аз не чух такива каквито да можем да кажем към хората днес, в днешния ден, особено що касае доходите".

От синдикалната организация на служителите на МВР обявиха, че ще продължат с протестите.

Пореден кръг разговори на министър-председателя с представители на синдикални организации в системата на МВР се състоя днес. Поводът – исканията на синдикалните структури за по-големи бюджети.

Позицията на министър-председателят е, че системата се нуждае от реформа. Тя трябва да гарантира, че осигурените средства ще отиват за служителите, които най-много заслужават. Така ще бъде спрян теча в системата и ще има възможност за увеличение на заплатите.

Премиерът пое ангажимент в работата по реформата да участват активно и синдикалните организации. А в диалога от страна на правителството се включиха заместник министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев и министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.


 
БГНЕС