Официално искане за стопанисване на имоти от Турция няма, заяви Златанова
Официално искане за стопанисване на имоти от Турция няма, заяви Златанова / БГНЕС, архив

Официално искане за стопанисване на имоти от турска страна няма, заяви Зинаида Златанова - вицепремиер и министър на правосъдието.

„Срещата ми с господин Бекир Боздаг беше протоколна. Тя беше организирана от външно министерство. Не мога да отговарям кой и какво е говорил извън тази среща", обясни тя.

Турският министър не постави въпроси, с които да ни занимава с каквото и да било свързано с имоти.

„Въпросът с турските имоти е решен още 1909 година. По време на срещата ми с господин Боздаг не стана въпрос за турските паметници. Мисля че интерпретацията на турската агенция не беше съвсем точна. Тези спорове се водят пред съд и там им е мястото", допълни вицепремиерът.

Междувременно в новия програмен период науката, образованието и иновациите са много сериозен приоритет, поясни в за БНТ Златанова.

„Новото за този период е бъдещата ОП в областта на науката и образованието, за първи път ще имаме такава програма. Надявам се тя да даде по-бързо резултат и да имаме добри резултати в областта на образованието", каза още министърът на правосъдието.

"България е най-бедната държава в Европейския съюз (ЕС) и имаме нужда от инвестиции. Все още нямаме лого за оперативните програми за следващия програмен период", допълни вицепремиерът.

„Сега основната грижа е да ги напишем добре, преди да мислим за тяхната реклама. През целия месец август ние не сме спрели да работим по подготовката на споразумението за партньорство и паралелно по оперативните програми, никой не е в отпуска",обясни Златанова.