Обвързват месечните помощи за деца с минималната работна заплата?
Обвързват месечните помощи за деца с минималната работна заплата? / снимка: sxc.hu
Обвързват месечните помощи за деца с минималната работна заплата?
65744
Обвързват месечните помощи за деца с минималната работна заплата?
  • Обвързват месечните помощи за деца с минималната работна заплата?

Месечните помощи за деца да бъдат обвързани с минималната работна заплата - затова ще настоява новоизбраният председател на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева. В първото си изявление пред медиите тя заяви, че подкрепя връщането на стария ред, според който размерът на добавката за деца с увреждания беше обвързан с минималното възнаграждение и представляваше 70% от нея. Тази обвързаност беше премахната в мандата на ГЕРБ.

Агенцията за закрила на детето няма да се мести към спортното министерство, съобщи още Ева Жечева. По думите й ще има промени в структурата на агенцията, но все още не е ясно какво ще се случи с отделите за закрила на детето, които са към Агенцията за социално подпомагане.

„Аз не мога да се ангажирам дали отделите „Защита на детето” ще бъдат извадени от структурата на Агенцията за социално подпомагане. Това е въпрос на анализи и работа. най-важното е да има добра организация и председателят на агенцията да има конкретни правомощия по издаване на административни актове спрямо отдели „Закрила на детето”, които не са си свършили добре работата. Аз съм привърженик на конкретната и персонална отговорност, особено когато се касае за дете”, обясни Жечева.