/ nova.bg
Окръжната прокуратура в Стара Загора привлече като обвиняеми двама души за убийство в гурковското село Паничерево, съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.
 
 Малко след полунощ на 22 октомври в полицията в Казанлък е получен сигнал за масово сбиване пред "Дискотеката" в селото. По-късно пък от Спешна помощ в Гурково информирали, че при тях са откарани четирима човека, двама от които мъртви, а другите двама с прободни и порезни рани.
 
Двама мъже загинаха при скандал в дискотека

Разследващите са установили, че пред „Дискотеката“ в центъра на Паничерево се е стигнало до масово сбиване между две групи роми, всяка от около 15 човека. Едната група била от Паничерево, а другата - от Нова Загора.
 
При сбиването са починали баща и син съответно на 39 и 23 години, и двамата от град Николаево. Други двама души от Николаево пък са пострадали при мелето: 21-годишен мъж е с прободна рана в гърба и порезни рани по ръцете и главата, а 34-годишен с порезни рани по ръцете.  
 
Днес като обвиняеми за случилото се са привлечени мъж и жена съответно на 24 и 26 години. Според прокуратурата те в съучастие умишлено са умъртвили двамата мъже от Николаево.

Наказанието, което се предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.