Обвинен за убийство остава в ареста, реши съдът в Шумен
Обвинен за убийство остава в ареста, реши съдът в Шумен / снимка: DarikNews
Окръжният съд в Шумен наложи постоянна мярка за неотклонение на 27-годишния Мустафа Ридванов Мустафов. Той е привлечен като обвиняем за убйството на 36-годишния Метин Мехмед от село Тодор Икономово.

Обвинението е за умишлено убийство, по член от Наказателния кодекс, който предвижда затвор от 10 до 20 години. На заседанието съдът прие, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Освен това, според съдия Нели Батанова са налице достатъчно доказателства за това, че Мустафа Мустафов е извършител на престъплението. По ножа, с който е извършено убийството, има кръв от жертвата. Следи от кръвта на Метин са открити и по дрехите, с които Мустафа е бил облечен в момента на убийството. Те са открити в дома му.

Обвиняемият сам е посочил мястото в дома си, където е скрил ножа, съобщи наблюдаващият случая прокурор Ася Петрова. Тя каза, че по делото е бил разпитан и очевидец на престъплението. Прокурор Петрова каза още, ме обвиняемият е познат на полицията, бил е разследван на няколко престъпления, включително и за нанасяне на средна телесна повреда.

Мустафа Мустафов е починал от остра вътрешна кръвозагуба. Раната, която му е била нанесена, е дълбока 9 сантиметра – това са показали назначените по дознанието съдебно-медицински експертизи.

Днес стана ясно още, че Мустафов работи в кметството на село Тодор Икономово, където е назначен по социална програма. Той живее на съпружески начала с жена, от която има две деца.

Определението на съда може да се обжалва в 3-дневен срок пред Варненския апелативен съд. Датата, която бе определена за това, е 2 декември.

Други новини от Шумен