Обсъждат въпроса с достъпа на журналистите до парламента
Обсъждат въпроса с достъпа на журналистите до парламента / netinfo
Председателският съвет на Народното събрание ще обсъди въпроса с достъпа на журналистите до парламента, който от новия политически сезон беше силно ограничен със заповед на председателя Георги Пирински.

От новата пленарна сесия присъствието на репортери не е желателно в левия кулоар на парламента, където се намират стаите на председателя Георги Пирински, шефа на кабинета му Мирон Гаврилов и на парламентарните групи на левицата, НДСВ, “Атака” и Български народен съюз. Трибунката, от която избраниците обикновено дават изявления пред медиите, също е преместена от левия в десния кулоар. От десницата и ДПС остро възразиха в първия пленарен ден от новата година срещу новия ред и настояват той да бъде преразгледан.

Ограничен е и достъпът до клуба на народния представител или така нареченото „депутатското кафене”. От ОДС обявиха, че ако не се върне предишния режим ще внесат в дневния ред предложение за поименно гласуване на новите промени.

Самият парламентарен председател Георги Пирински коментира вчера, че стремежът му е бил да създаде спокойна, работеща обстановка за депутатите. По думите му досега в Народното събрание е имало безконтролен достъп на журналисти.