Ще преобладава облачно, в равнините - мъгливо време, в отделни райони ще има ръмежи, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна. На места, главно в западната част от Горнотракийската низина и около Дунав, мъглата ще е трайна. Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските райони. Ще е почти тихо.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, в София - около 3°, максималните - между 7° и 12°, в София - около 10° .

По Черноморието ще бъде предимно облачно, сутринта - мъгливо, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 10°-13°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Времето през декември: От минус 10 до плюс 15 градуса

В планините ще бъде предимно облачно, сутринта - мъгливо и на отделни места ще превали слаб сняг. След обяд ще има временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра - около 0°.

В четвъртък и петък в по-голямата част от страната температурите ще бъдат по-високи от обичайните за първата половина на декември. Ще преобладава облачно, а на много места в равнините - мъгливо време. В западната част от Горнотракийската низина и по поречието на Дунав мъглата ще е трайна и на места ще преръмява. Временни разкъсвания на облачността ще има над планинските райони, а в петък на повече места в страната. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 3° и 8°, а максималните - между 9° и 14°.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.

НИМХ