Искрен Веселинов
Искрен Веселинов / БГНЕС, архив
Текстовете са изгладени на Коалиционен съвет при премиера, каза Искрен Веселинов
Няма напрежение в управляващата коалиция, стана ясно от думите на съпредседателя на групата на „Обединени патриоти“ в парламента Искрен Веселинов.

Той коментира отхвърлената от мнозинството на първо четене в комисия идея на Патриотите за предоставяне на туристически ваучери за хората, борили се на първа линия срещу разпространението на COVID-19.

„Преди един час приключи Коалиционният съвет в Министерски съвет. Няма напрежение. Текстовете са изгладени. Отхвърлянето на законопроектите на НФСБ и ВМРО не е с цел провокация и създаване на напрежение, просто трябва да остане един проект, иначе губим време“, обясни Веселинов.

Ваучери има и в основния законопроект, само че има малко разширително тълкуване на колегите от НФСБ“, допълни още той.

Веселинов припомни, че депутатите в комисията все пак одобриха предложението за падането на ДДС ставката на 9% за книгите, включително електронните, както и ресторантьорските услуги, под което стоят и подписите на депутатите от „Обединени патриоти“.

Депутатът коментира и появилата се в публичното пространство информация, че Европейската комисия все пак ще запази мониторинга на правосъдната система страната ни. „Ние сме го коментирали многократно – изключително негативна тенденция и двоен стандарт в рамките на Европейския съюз“, категоричен бе Веселинов.
БГНЕС