Обединението в дясно ще роди трета политическа сила, смята Софиянски
Обединението в дясно ще роди трета политическа сила, смята Софиянски / Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

"Обединението в дясно е единствената алтернатива пред избирателите и Съюзът на свободните демократи ще работи за това обединение, ние не изключваме никой и не поставяме никакви условия", заяви в Плевен лидерът на партията Стефан Софиянски. Според него е време дясното пространство да се опре на постигнатото досега и да се яви като алтернатива на БСП и ГЕРБ. "За всички основни принципи, които сме възприели след 10 ноември - реституция, земеделска реформа, приватизацията, членството ни в НАТО и ЕС, основната заслуга е на десните" каза той.

Стефан Софиянски изрази увереност, че дясното обединение ще доведе до трета политическа сила, която ще бъде близка по подкрепа и проценти до другите две и тогава ще може и тя да има водеща роля.

Лидерът на ССД нарече сегашното правителство некадърно, а бюджетът за 2009-а закъснял и "страхлив".

"Това, което ще срине правителството са управленският му дефицит и лошата икономическа политика", съобщи Софиянски. Според него първите 5 месеца на следващата година ще бъдат много тежки за публичния сектор, тъй като прирастите в отделните сектори вече са изядени от инфлацията и при една тежка зима държавата няма да издържи.

Други новини от Плевен