Сигурността и независимостта на Украйна са изключително важни за сигурността на региона за години напред, заяви министърът на отбраната
Много неща трябва да се направят в спешен порядък, но едно от тях е да си формирам екипа. МО е по-особено министерство, тъй като там хора, които няма съответно необходимият достъп, трябва да получат такъв, следователно трябва да мине повече време. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев след заседанието на МС.

Той заяви, че ще работи с минималния брой зам.-министри - двама на брой, като единият от тях вече е назначен. Става дума за Станимир Георгиев, който е бил зам.-министри при министър Драгомир Заков в кабинета "Петков".

Кой е проф. Тодор Тагарев – министър на отбраната (Биография)

Относно военната помощ за Украйна, Тагарев заяви: "Аз говоря за това, че е необходимо да продължим да оказваме помощ. Зависи от реалните потребности към момента, с какво разполагаме ние в момента. Трябва да има решение на Народното събрание - ще действаме по прозрачен и ясен начин, така, както трябва да се действа в една парламентарна република", посочи той.

"В следващите седмици ще има министерска среща в Брюксел, която ще се среща във формат "Рамщейн", където ще придобия по-ясна информация на конкретните за момента искания, понеже нуждите се менят постепенно. Ще видим с какво можем да помогнем най-добре. Сигурността и независимостта на Украйна са изключително важни за сигурността на региона за години напред.