/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето на 3 декември, понеделник
Новата седмица ще започне с предимно слънчево време. Минималните температури ще бъдат между минус 9 и минус 4 градуса, по Черноморието и в крайните югозападни райони - между минус 3 и 0 градуса.
 

ThinkStock/Getty Images


След обяд над Западна България ще има разкъсана висока облачност.

Температурите остават отрицателни, но в понеделник ще се покаже и слънце

В западната половина от Дунавската равнина ще се задържи облачно и мъгливо и там дневните температури ще останат отрицателни - минус 4 - минус 2 градуса, а в останалата част от страната - между 4 и 9 градуса.
 

НИМХ


Над планините ще бъде предимно слънчево, ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще дотигне около 5 градуса, на 2000 м - около 0 градуса.
 

ThinkStock/Getty Images


И по Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места с намалена видимост. Максималните температури на въздуха ще са до 6-9 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

През по-голямата част от следващата седмица съществени валежи не се очакват. Във вторник от запад облачността ще се увеличи, все още без валеж. Едва привечер в северозападните райони ще превали слаб дъжд.
 

ThinkStock/Getty Images


В планините и планинските райони ще се задържи по-топло, отколкото на места в Дунавската равнина и в котловините, където ниската облачност и мъглата ще останат почти през целия ден; през нощта срещу сряда там са възможни и поледици. Минималните температури ще са предимно между минус 7 и минус 2 градуса, в крайните югозападни райони и по Черноморието - малко над нулата.
 
От сряда до петък времето ще бъде по-динамично. Вятърът временно ще е от северозапад, слаб, в Дунавската равнина до умерен. В сряда на места, главно в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. Дневните температури вече навсякъде ще са положителни, в повечето места между 6 и 11 градуса, малко по-ниски в четвъртък.
 

ThinkStock/Getty Images


През почивните дни ще се усили южният вятър, особено в източната половина от страната и по северните склонове на планините; там дневните температури ще достигнат 10-15 градуса. По-късно през деня в събота и в неделя от запад на изток ще превали дъжд, в планините - сняг. В неделя от северозапад ще започне и понижение на температурите.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg