Нова порция напрежение между председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов. Двамата си размениха взаимни обвинения чрез медиите.

Пеевски: Това правителство го има благодарение на ДПС, никой не е направил повече от нас

Тази сутрин Пеевски заяви, че настоящото правителство е факт, благодарение на ДПС, а човекът, който тласка България към нови избори, е Христо Иванов. По думите му Иванов живее с комплекс, че лидерът на тяхното обединение е Кирил Петков. "А когато имаш големи комплекси, искаш да си имаш нова партийка и затова се нуждаеш от избори", допълни той.

"Моят приятел Христо понечи, обърна държавата на един голям телевизор, реши да го глътне и се задави", допълни той.

По-късно Христо Иванов му отговори като заяви, че Пеевски се опитва да въвлече всички в един, по думите му, отвратителен и гаден скандал.

"Пеевски болезнено преживява идеята, че няма 100% контрол над държавата", заяви Иванов.

Според него Пеевски трябва да обясни защо правителството не може да съществува без ДПС, но не чрез демонстрации.



Христо Иванов: Пеевски болезнено преживява идеята, че няма 100% контрол над държавата

По-късно Пеевски призова Иванов да дойде и да го погледне в очите. "Христо като го гледам, според мен, е от най-древната професия - една сладка куртизанка, която лъже, после си признава, после излиза, обиден, сърдит", каза Пеевски.

Последва и мейл от централата на ДПС до медиите, в който председателят на ДПС категоримно заявява, че хората от ДПС са български граждани и са равни с всички и те имат своето представителство в тяхно лице.

"Христо Иванов винаги е пречил ДПС да бъде с тази демократична общност. Исторически, знаете както беше по времето на ОДС, ние сме подкрепяли демокрацията като цяло. Демокрацията е дошла благодарение на ДПС. Не може един човек да иска да изолира една партия и едни хора. За Христо Иванов, хората от ДПС са второ качество. Това трябва да приключи. Да не принизява нещата, че проблемите му са с Пеевски. Пеевски го нямаше няколко парламента, защо тези хора не кореспондираха с ДПС, а натикваха постоянно с лъжи и мазане ДПС в ъгъла. Виждам, че много ги боли за това, но да го осъзнаят. Няма как да се случи", заявява той. 

"Много го боли затова Христо Иванов и НПО-тата, които представлява и зад които стои българската олигархия. Защото Христо Иванов е малък, сладък слуга на българската олигархия, който тича по офиси. Трябва да видите, кой му е номерът за бързо набиране -  най-големият олигарх, нека той да дойде и да каже кой е%, призова още Делян Пеевски. 



Напрежението между двамата продължава от четвъртък, когато Пеевски заяви, че лично той е отказал на Иванов делкането, което той му е предложил. По думите му Иванов и "олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата”.

От своя страна Христо Иванов отвърна, според него Пеевски се самовзривява с фойерверк от пошлости, и от ДПС искат да са скрит партньор на ГЕРБ.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня