/ БТА
"Очевидно Делян Пеевски много болезнено преживява идеята, че 100-те процента контрол, който досега е свикнал, че му се дължат, вече не могат да продължат по този начин. Ние опитваме да сложим на маста ясни правила. Затова е цялата тази истерия. Технологията на това, което прави г-н Пеевски е ясна - той се опитва да въвлече всички в един отвратителен, гаден скандал. Цитира някакви измислици и полуизмислици. Това го прави, защото не може да приеме, че трябва да има ясна договорка как ще се носи отговорността за разпределението и кадровите промени". Това каза пред журналисти съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов

Пеевски: Това правителство го има благодарение на ДПС, никой не е направил повече от нас

"Пеевски е свикнал със 100%. Добре му е със 100%. Смята, че могат да делят 2/3 с ГЕРБ представители в регулаторите заедно с ГЕРБ, без да носи ясна публична отговорност. Пеевски не приема това, което ние предлагаме и смята, че с шантаж ще ни застави или да се откажем или да отидем на избори", подчерта Иванов. 

Той каза, че Пеевски вероятно има притеснения и заради случая с Мартин Божанов - Нотариуса и случващото се заради този казус.

Клати ли се сглобката – дни преди ротацията нова порция напрежение разбуни духовете (ОБЗОР)

"Казва се меморандум защото обобщава неща, които сме обсъждали с месеци с партньори", каза Иванов и добави, че документът е плод на колективен труд. Според него Пеевски трябва да обясни защо правителството не може да съществува без ДПС, но не чрез демонстрации. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня