Корнелия Нинова
Корнелия Нинова / БГНЕС
Лидерът на левицата призова работещите „да не приемат мълчаливо“ предложението
Лидерът на БСП Корнелия Нинова категорично се противопостави на предложението на управляващите, което предвижда първият ден от болничния да не се заплаща. В декларация от името на парламентарната група тя обвини ГЕРБ и „Обединени патриоти“, че са взели решението „извън институционалното място“, което е Националния съвет за тристранно сътрудничество.

ГЕРБ и Патриотите взаимно се сочат за автори на идеята за орязването на болничния

Днес ДПС също се противопостави на идеята, а коалиционните партньори започнаха да си прехвърлят един на друг нейното авторство. ГЕРБ твърдят, че предложението за това са направили Патриотите, а те от своя страна, че първи са били от Министерство на финансите.

Идеята пък има за цел да се справи с проблема, свързан с увеличението на разходите за държавния бюджет, които отиват за излащане на фалшиви болнични.

Бизнесът: Ако се ограничат безобразията с болничните, ще имаме 1 млрд. БВП повече (ВИДЕО)

„Вие признавате безсилието на правителството да се справи с фалшивите болнични“, разкритикува Нинова от парламентарната трибуна. Според нея, ако подобно законодателно предложение бъде одобрено, то ще накаже единствено изрядните работници. „Това е възможно най-несправедливото решение, което сте взели. От „БСП за България“ категорично се противопоставяме“, аргументира се тя.

КРИБ подкрепя предложението първият ден от болничния да не се плаща

Нинова призова и всички работещи в България „да не приемат мълчаливо“ отнемането на „поредното им право“ и увери всички, че ще получат парламентарната и политическа подкрепа на опозицията за това.